歐洲、創新、經商友善、敏捷

盧森堡:拓展歐洲業務的最佳首選

您希望在歐洲建立或擴展您的業務活動嗎?盧森堡作為歐盟內最國際化的國家,將是您的最佳起點。在鼓勵創新的環境中開發並調 適您的產品及服務,同時打造征服歐洲和全球市場所需的團隊與人際網絡。

值得信賴的數據樞紐

  盧森堡在連接性、數據處理能力與網路安全層面具備國際公認的的優勢,該國致力於成為全球領先的數據經濟體。盧森堡提供了一個全面且具支持性的生態系,無論是公部門或民間皆攜手合作,幫助企業在國內與國際上進行創新和發展。

具競爭力的永續經濟體

盧森堡全心投入於支持具國際競爭力及長期永續的經濟發展模式。作為全球領先的綠色金融中心,該國也是第一個將氣候中和與領導數位轉型這雙重目標合併並轉化為單一策略的歐盟會員國。

憑藉其有利商業發展的環境及政策、穩固的經濟、國際人才庫與充滿活力的創業生態系,若您期望在歐洲拓展業務,這個歐洲最國際化的國家絕對是您最佳首選。

READ MORE ABOUT LUXEMBOURG

人均GDP全球最高

(World Data Atlas,2020年)

長期AAA評級

(穆迪Moody’s、S&P標普、惠譽Fitch,2021年)

#1 全球經濟類別韌性表現

#3 全球最具經濟韌性經濟體

( 2021 年FM 全球經濟韌性指數報告)

全球最永續發展的國家排名第二

(2020年環境績效指數報告)

#1 全球貿易開放性

(世界銀行,2020年)

最全球化經濟體排名第五

(2021年KOF全球化指數)

綠色債券上市量全球第一

盧森堡金融發展局

131個國家評比政治穩定度排名第3

(美國康乃爾大學、歐洲工商管理學院、世界智慧財產局,2020年)

全球第一的人才吸引力

(2021年全球人才競爭力指數)

盧森堡:最理想的商業據點

最新消息

盧森堡台北辦事處【電子報#26】─ 主題:發展氫能解決方案│開拓量子通訊

26-04-2022

最新一期盧森堡台北辦事處【電子報#26】出爐囉!
了解更多

「向所有公司開放的超級電腦」

11-04-2022

盧森堡的超級電腦 MeluXina 排名全球前40,是最強大的運算系統之一。它的獨特之處在於對企業挹注價值的高度關注。我們與 LuxProvide 的資深方案工程師 Luis Vela 針對讓期望能充分利用數據的客戶所提供的解決方案與服務進行了訪談。
了解更多

盧森堡大學將建立第一個量子通訊測試平台

07-04-2022

盧森堡大學將與國務院共同合作開發盧森堡量子通訊基礎設施實驗室(Luxembourg Quantum Communication Infrastructure Laboratory, LUQCIA)。此國家級測試平台可望將盧森堡的網路安全專業知識提升至新的階段。
了解更多

發展氫能解決方案以應對社會挑戰

05-04-2022

Bradley Ladewig教授接任盧森堡大學能源製程工程Paul Wurth講座教授,致力於氫能科技的尖端材料與系統。此教席負責人的任期為5年。
了解更多

所有消息

BUSINESS SECTORS

Luxembourg is a major European hub of business, research and innovation.
In order to remain a leader in solving global challenges, Luxembourg focus lies on key sectors in particular. Explore the different sectors of the Luxembourg economy.

Cleantech
創意產業
Digital economy
金融
Health Technologies
物流
Luxembourg start-up ecosystem
製造
航海
專業技術
Smart mobility
太空
木材產業

Cleantech

Promoting clean technologies and the transition towards a circular economy is a priority in Luxembourg. The country offers an attractive economic environment for entrepreneurs who are looking to create value whilst reducing pollution, waste and energy consumption.

創意產業

盧森堡有將近2200家創意產業領域的公司,有6300名從業人員。

Digital economy

Luxembourg offers an attractive and dynamic business environment for companies with a strong digital dimension that are targeting the European market. Renowned for its digital infrastructure and excellence in cybersecurity and data protection, the country stimulates data-driven innovation with the objective of becoming a leading data economy.

金融

長久以來,盧森堡在基金管理與私人銀行產業上都處於領先地位。不但是歐元區一流的金融中心,也是全球排名第12的金融中心。盧森堡更是全球第二大的投資基金中心,這是因為該國不但在歐洲市場上表現卓越,也同時是亞洲、中東與南美洲的投資基金服務提供者。

Health Technologies

Luxembourg is home to an expanding health technologies sector and attracts start-ups from across the globe. Digital solutions is a frequent common denominator, and healthtech companies benefit from the country’s excellent digital infrastructure and know-how.

物流

位處歐洲中心,盧森堡為全球的企業增加許多策略性的優勢,無論他們是在歐洲內部銷售,進口到歐洲,或是從歐洲出口,盧森堡都可協助他們成功經營商務。

Luxembourg start-up ecosystem

Are you looking for a gateway to the European market, a testbed for a new service/product or a strong industrial/academic partner? Luxembourg is the perfect place to start or scale your entrepreneurial adventure.

製造

複合、多功能材料,以及高度客製化生產技術是盧森堡製造產業的關鍵。

航海

由於政府政策上驅動經濟多元化的強烈企圖心,加上整體優良的經商環境,盧森堡多年來成為吸引海運事業設立的地點。

專業技術

協助中小企業創新轉型是盧森堡政府經濟發展政策上的主要任務目標。

Smart mobility

Mobility innovation combining multiple means of transportation is high on the agenda in Luxembourg. Join the country’s mobility ecosystem to test, validate and demonstrate your smart mobility solutions and make sure that you are ready for the successful deployment of your offering in Europe.

太空

In just three decades, the Luxembourg space sector has grown from nothing into probably the most dynamic in Europe. With the SpaceResources.lu initiative, the country has established itself as a European hub for commercial space activities.

木材產業

木材產業在盧森堡經濟活動中,可作為循環經濟的最佳使用典範,具高度發展潛力。

Menu
Close